De Sfinții Constantin și Elena, există diverse tradiții și obiceiuri specifice pe care le poți respecta pentru a atrage norocul și bunăstarea. Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți aduce norocul de partea ta și ce ar trebui să eviți pentru a nu avea ghinion!

Floarea care aduce noroc în casă de Sfinții Constantin și Elena

În această zi sfântă, se respectă numeroase tradiții și obiceiuri vechi. Se crede că, pentru a avea un an bun, este important să urmezi aceste tradiții cu strictețe. Printre românii care își sărbătoresc ziua numelui, se numără peste 110.000 de femei și peste 650.000 de bărbați.

Un obicei tradițional de Sfinții Constantin și Elena este să aduci în casă cel puțin trei bujori înfloriți, simbolizând pacea în familie. Este indicat să urmezi această tradiție în ziua sărbătorii, pentru a aduce armonie în căminul tău.

În satele de la țară, există o tradiție numită „Sperietoarea vrăjitoarelor”, menită să alunge spiritele rele care ar putea fura laptele. Membrii familiei se strâng în centrul gospodăriei, în jurul unui vas cu lapte. Cu linguri noi de lemn, bat în vasele folosite pentru fiert laptele, strigând în același timp pentru a speria vrăjitoarele care ar putea fura laptele.

Ce nu trebuie să faci de Sfinții Constantin și Elena

Pe 21 mai, se evită efectuarea lucrărilor în curte și gospodărie, pentru a preveni distrugerea recoltelor și a viței de vie.

Este interzis să lucrezi în această zi, deoarece se crede că prin odihna de la muncile câmpului, recoltele vor fi protejate de atacul păsărilor.

Se spune că pe 21 mai, când sunt prăznuiți Sfinții Constantin și Elena, nu este bine să hrănești păsările cerului cu pâine, deoarece acest gest ar putea diminua sporul casei.

Totodată, se evită distrugerea cuiburilor de păsări care au pui, deoarece s-ar putea atrage necazuri în familie pentru tot anul.

În ziua Sfinților Constantin și Elena, tradiția impune să nu speli rufe sau să muncești.

Potrivit obiceiurilor transmise de la bătrâni, în această zi este indicat să eviți divorțul sau ruperea unei prietenii, deoarece se crede că aceste acțiuni ar putea aduce consecințe negative atât pe plan financiar, cât și sentimental in timpul vieții.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top