Multe persoane sunt diagnosticate cu diabet, însă puține știu care este planta care îi poate ajuta. Această plantă este benefică deoarece reduce glicemia și conține cel mai mare depozit de insulină din natură. Iată despre ce plantă este vorba!

Planta care este benefică pentru reducerea glicemiei este topinambur. Conține cel mai mare depozit de insulină din natură și este ideală pentru diabetici. Această plantă poate fi adaugată în stilul tău de viață și vei observa schimbări majore.

Planta care este benefică pentru diabetici

Este indicat să consumi zilnic 300 grame de tuberculi de topinambur timp de trei luni, iar rezultatele vor fi vizibile. Tuberculii conțin calciu, fier, magneziu, potasiu, siliciu, zinc, mangan, proteine, vitaminele B12, C și aminoacizi.

Persoanele care suferă de diabet de tip 2 pot vedea o scădere a valorilor glicemiei și o stabilizare a acestora. Planta mai are numeroase beneficii pentru tensiune arterială, ajută la tratarea osteocondrozei, încetinește procesul de îmbătrânire și reglează metabolismul.

Ce alte plante mai sunt bune pentru diabetici

Specialiștii recomandă ca plantă care poate ajuta la reglarea glicemiei, mormodinca sau castravetele amar.

”În caz de diabet tip II, pantele medicinale pot substitui funcția pancreasului, completând lipsa hormonului insulină cu insulină vegetală și, în același timp, pot să refacă țesutul pancreatic degradat.

Sunt plante orientale, aclimatizate și la noi și conțin substanțe active numite charantina și foetidina, care sunt, de fapt, insulină vegetală.”, spune Maria Pop, profesor de biologie, potrivit Antena 3 CNN.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top