Cutremur de 7,2 lângă Peru. Autoritățile au emis alertă de tsunami

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,2, a avut loc în largul coastei sudice a statului Peru. Seismul a fost înregistrat la o adâncime de 28 de kilometri și la opt kilometri vest de districtul Atiquipa, potrivit CNN.

Centrul de avertizare a fenomenelor Tsunami a emis o alertă privind valurile ce pot ajunge până la trei metri de-a lungul zonei. Mai mult, și Insistutul de Geofizică din Peru a emis o alertă de tsunami.

Cutremur puternic lângă Peru. A fost emisă alertă de tsunami

Peru și cea mai mare parte a coastei sud-americane se află la granița a două plăci tectonice: placa sud-americană, care include cea mai mare parte a continentului și placa Nazca, întinsă peste Pacific de-a lungul cele mai mari zone de coastă.„Tocmai am terminat de analizat rapoartele preliminare care ne spun că nu există decese și monitorizăm impactul asupra infrastructurilor”, a declarat Adrianzen la radio RPP, potrivit agenției de presă  Andina.

„Tocmai am terminat de analizat rapoartele preliminare care ne spun că nu există decese și monitorizăm impactul asupra infrastructurilor”, a declarat Adrianzen la radio RPP, potrivit agenției de presă  Andina.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top